söndag 31 oktober 2010

Milano


Paolo Ferrari, komediförfattare, inte bilfabrikant


Skäggigt hus

lördag 30 oktober 2010

Milano


Ballt hus!Muralmålning!

fredag 29 oktober 2010

Lugano


I väntan på en buss.

Milano


Giardini Pubblici, stadspark anlagd på 1700-talet.


Fika i parken. Behagligt att sitta ute även om morgonen var lite sval.


Napoleon i brons av Antonio Canova.


Canova själv i marmor!


Vestal i marmor av Canova.

torsdag 28 oktober 2010

MilanoEn synlig rest av Milanos kanaler. Kanalerna finns kvar, men de är nästan helt överdäckade och används inte till någonting.

onsdag 27 oktober 2010

MedelhavsmuseetEspresso OK. Biscotti finns såklart på ett medelhavsmuseum. Man kan fika där utan att betala inträde till museet. Jag ska dit en annan dag och se utställningen Vita lögner.

måndag 18 oktober 2010

Potatispotential

I dag i TV4:s potatisprogram med Malin Söderström påstods att man inte kan laga potatismos av sommarpotatis.
Det kan man visst. Istället för att dega ner den lätta fina sommarpotatisen med smör och mjölk använder man olja och pressad citron. Rikard Nilsson gjorde det för flera år sen i TV4 just.
Av egen erfarenhet kan jag lägga till att det går bra med vinterpotatis också, men då behöver man ett tillskott av annan vätska, t ex grönsaksbuljong, för att grundsmak och konsistens ska bli lagom. Sen finns alla möjliga smaksättningar man kan lägga i: morot för att få lite sötma, selleri för att få lite beskhet, örtkryddor, bara att testa! Potatismos för veganer!

lördag 9 oktober 2010

Erikshjälpen, till vänster i bildDagens expotition till sunkdistriktet Masmo. Läget mellan berget och Fittjaviken skulle kunna vara fint, men stranden är privatiserad.
Från Erikshjälpen hemfördes ett ex av Arctica såsskål, så nu har jag fyra. Många sorters sås blir det ... INTE.

fredag 8 oktober 2010

Förslag till lördagsutflykt

Erikshjälpen har en second hand-butik i Vårby. Lördag 9 oktober ger de hela dagskassan till Världens barn-insamlingen. Jag ska dit.

torsdag 7 oktober 2010

Hänga med?

Äsch. Man tar till sej lite av det man tror att man förstår sej på, medan man stapplar fram genom livet, och får lite spillror av sånt man inte fattar. Jag har alltid varit ivrig på estetiska saker, litteratur, musik, konst, vackra landskap m m. Men jag vet väldigt lite om samtida fenomen. Torgny Lindgren t ex har skrivit många romaner, men jag har inte läst en enda av dem. Inte fick jag lust heller sen jag sett honom sitta och muttra i TV.
Tomas Tranströmer fick inte nobellpriset nu heller, men jag tycker han har varit överskattad ända från början.
Sen finns det minst två estetiska yttringar som är totalt avstängda för mej, och kanske kommer att förbli det:
Dans. No way.
Serier. Visst fattar jag att somliga konstnärer är bra både på ord och bild, och då är det naturligt för dem att samköra det, men det har inte fått mej att ägna intresse åt seriealbum, eller "graphic novels" som det så fint heter i UK.
Dock, för att något är obekant så måste man inte dissa det. Frid!

onsdag 6 oktober 2010

Gengångare

Jämför min 15 år gamla JC-kavaj, inlägget 4 oktober, med KappAhls nya. Intressant!
By the way, KappAhl är bra. Allt jag handlat där är jag nöjd med.

tisdag 5 oktober 2010

Högsmala


Jag börjar tro att de här pjäserna kommer från Reijmyre, även om de inte har någon etikett eller signatur som bevisar det.

måndag 4 oktober 2010

Gårdagens outfit

Jag tvekade att ladda upp den här bilden för att den inte blev så bra. Jag är inte duktig på att hantera skuggor och dagrar med kompaktkameran. Men iallafall, här syns alltså Hugo Boss keps, John Smedley ulltröja, JC kavaj, Julian Red jeans och Bianco skor.

fredag 1 oktober 2010

La société, c'est nous

Big Brother is watching you. George Orwell, 1949. Sen dess har nånting hänt. Uttrycket "att bli sedd" har dykt upp i den s k allmänna debatten som något positivt. Man vill bli sedd.
De 70 000 som röstade på PiP och gav det partiets pampar en anledning att snacka om "integritet", vad var det de ville egentligen?