lördag 19 februari 2011

Juno, you know?

Ellen Page är fantastiskt bra i Juno. En huvudroll med stort huvud om man säger. Men så är där en liten biroll, en biroll som bits! Emily Perkins som receptionist på abortkliniken.

tisdag 15 februari 2011

Aningslösa nyheter igen

Tunisien för en månad sen: alla var där! Revolution, glädjeskutt! Idag: ingen är där, men närmaste EU-land, italienska Lampedusa, överbelastas av båtflyktingar. Vad händer? Det senaste är att att tunisisk militär försöker hindra folk från att fly, men vem kommenderar?

fredag 11 februari 2011

Ajfåne eller andråjd?

För många av oss som använder dator hemma mest och telefon ute huvudsakligen till att ringa och sms:a är Nokia fortfarande bäst. Heja Finland!

tisdag 8 februari 2011

Aningslösa nyheter

FAO:s matprisindex får publicitet idag. Internationellt gick matpriserna upp med drygt 3% i januari. Den största uppgången var på socker.
Är socker mat?

Här hemma visar det sig att efter avregleringen av apoteken har deras priser inte gått ner utan snarare lite upp.
Vem trodde att de skulle gå ner så där strax? De kommersiella aktörerna som har investerat i apotek vill förstås ha de satsade pengarna tillbaka så fort det går. Klart de inte börjar med att sänka priser, utan de väntar och ser om kunderna fortsätter komma dit de brukade komma.

måndag 7 februari 2011

Björkstock, det är bra virke det

Inneskor ja. Mina inneskor hemma kan inte ses, endast beskrivas. Ett par urgamla svarta Birkenstock där lädret är hyfsat och gummit överraskande välbehållet, men en del av korkskiktet emellan har fnasat ur. En tagg på detta inlägg kunde vara brist på stil, men det kommer inga fler inlägg på den i så fall.

söndag 6 februari 2011

Båtskor


Sperry Top-Sider. Outletfynd för 35,00 hemma i Nacka. Längesen, 1999 kanske. Månn det var den amerikanska prislappen som satt kvar? De kan mycket väl ha kostat 35 USD over there. Båt har jag inte, men jag har använt dem som inneskor på jobb. Tyget är lite fransigt, men gummit är i förvånansvärt bra skick efter alla dessa år. Nu har jag inge jobb, så skorna får vila sej.

fredag 4 februari 2011

Vad gjorde Bellman på vintern?

Titta noga på Fredmans Epistel 42, för där är ingen glimmande sol eller vingad fjäril, utan is och snö och annat elände, som Bellman annars inte låtsas om att det kan förekomma. På sin födelsedag den 4 februari kan han tänkas ha suttit och värmt sig och spelat kort med kompisar på värdshuset Klubben i Mälarhöjden. Casan skulle kunna vara Kazan i Ryssland, jag vet inte.

Vargar tjuta öfver alt,
Ren det snögar och blir kallt;
Stäng til fönstren, tänd på brasan,
Som i Casan
Är det kallt.

tisdag 1 februari 2011

Minnesstund


Jag var med kören och sjöng på en begravningsmottagning. Klädkoden var vårdad klädsel, dock ej specifikt sorge-. Jag valde ändå mörk kostym och vit skjorta, med en 80-tals Karl Lagerfeld som accent.