söndag 31 juli 2011

Im Grünen, im GrünenPanamahatt från Hattbaren. På rea faktiskt. Fotad i Skansens rosengård som är ett skönt ställe.


Jag övar mig i att fota gula blommor. Friesia heter denna.

onsdag 27 juli 2011

Bellmandagen


En av årets viktigaste dagar. Igår alltså. Den 26 juli borde vara allmän helgdag. Det är långt mellan midsommar och jul.


Dagen till ära. Tänk perukstock.

tisdag 26 juli 2011

På väg mot Stieg Larsson-looken?


Hm. Visst ska här ansas. Vi får se.

söndag 24 juli 2011

Prata om vädret, prata i vädret, vädra sina tankar

God morgon, mitt namn är vindflöjel. Jag rättar mej efter vädret. Idag regnade det tidigt, och nu vid halvelva ser jag både blå himmel, bulliga gråvita moln och träd som vajar i blåsten. Vad kan det bli av den här dagen?
Update: det blev rätt bra!
Jag gick runt och tittade på böcker, och sen stannade jag en stund på Bistro Boheme på Drottninggatan. Trevligt. Miljön är stajlad av Jonas Bohlin. Bara det är värt ett återbesök.

söndag 17 juli 2011

Växlande molnighet > stadspromenad

Jag gick förbi några ställen som såg mysiga ut att slå sej ner på med öl eller fika, men jag fastnade här på Bagpiper's Inn.
Stora delar av stan är döa och stängda nu, men till Rörstrandsgatan kan man alltid gå.Odengropen. Här byggs en station på Citybanan, för vars skull det ansågs nödvändigt att ta bort några fina gamla träd.

söndag 10 juli 2011

Roligare politik, hallå!

Over there finns det numera inte bara ett Tea Party utan också ett Tequila Party, minsann. Bra att ha ett språk där samma ord betyder "parti" och "fest". Vad ska vi bjuda över med? Utnämna Sverige till Gottelandet och ha almedalsvecka varenda vecka?

tisdag 5 juli 2011

Modern rokoko, ja!


"Nya strumpor himmelsblå" som i Fredmans epistel 9.
Märke Wolsey.

måndag 4 juli 2011

Matchar ögonen


Men det var inte därför jag letade efter himmelsblå sockar, som jag hittade hos Brothers i Sickla.

söndag 3 juli 2011

Ej sol > shopping

Idag var jag på Hötorgets loppis ffg i år, konstigt att det dröjde så länge! Köpte inget dock. Sen i några klädaffärer, men köpte inget där heller. Varför finns det inte himmelsblå sockar?

lördag 2 juli 2011

Humlan mot Engelbrekt

Jag gillar den rikliga feta grönskan som uppkommer nu när det varit lagom fuktigt och varmt. Idag såg jag åskmoln norröver, men de gick åt ett annat håll.