fredag 26 oktober 2012

Blossa-frossa

I går kväll, när den första snön föll i 08-land, tyckte jag det var passande att dricka glögg. Jag öppnade en flaska lättglögg (2,1%) som är nyinköpt och en dito som jag sparat från förra vintern. Dock, snuvig som jag var märkte jag ingen större skillnad.

lördag 13 oktober 2012

En sak till om Berlin

Kollektivtrafiken i Berlin fungerar. Det finns bussar, spårvagnar, pendeltåg och tunnelbana. Inga spärrar, och förarna behöver inte kolla dem som kliver på. Kollen görs genom stickprov. Vad sägs om det, förtroendevalda i landstinget? Har ni förtroende för dem som har valt er?

fredag 12 oktober 2012

Varierande verbalt våld

I några obetydliga nyhetsmedia som t ex SR P4 och Skånska Dagbladet har det nyligen berättats att en klass på Bergagymnasiet i Eslöv fick i uppgift att översätta från engelska till svenska en text som handlade om Jesus. En elev ska ha vägrat, varpå läraren ska ha uttalat ungefär "jävla muslim". En polisutredning och en facklig förhandling pågår, och under tiden får vi inte veta mycket mer än så.
Eftersom Jesus (Issa) är en profet även enligt Islam, så tror jag att den eleven inte är muslim, utan snarare en helt vanlig viktigpetter. Oavsett vilket ankommer det på en kompetent lärare att bemöta en provokation med något annat än en motprovokation.
To be continued ...

söndag 7 oktober 2012

Ä bara å åk hem

Inte mycket hände på söndagen. Tog mig hem med viss möda.
Air Berlin är OK på det hela taget.

lördag 6 oktober 2012

In der Bierstube


Lunch på Gasthaus Lentz i Charlottenburg strax innan det är dags att åka iväg till repetition för kvällens konsert. Regensburgerkorv och potatissallad!

fredag 5 oktober 2012

Skön morgon i Tiergarten


På de fyra dagarna i Berlin var detta nästan enda gången som det inte regnade.

torsdag 4 oktober 2012

Mycket regn i Berlin


Berliner Pilsner har en mäktig beska. Man kan sitta länge med en halvliter. Som jag gjorde nära domkyrkan vid Unter den Linden och väntade på att det skulle sluta regna.